2010. október 17., vasárnap

Tejfölös Habarás

Ez a legegyszerűbb művelet,gyakorlat teszi a mestert.Arra kell figyelni ,hogy amikor kikeverjük ne legyen csomós.
Nagyjából két-három liter "főzelék" behabarásához elég.
Hozzávalók:
2-3 púpos evőkanál finomliszt
1 nagy tejföl

Elkészítése:
A lisztet és a tejfölt kikeverem csomómentesre ,majd -a tűzről lehúzott- léből hozzárakok egy merőkanálnyit és tovább keverem habverővel.Addig adagolom hozzá a levet merőkanalanként kikeverve amíg elég folyós,langyos és csomómentes lesz.Ezt követően a habarást fokozatos kevergetés mellett a léhez öntöm.Újra forrástól számított 1-2 percig főzöm.Ha nem csináljuk meg ezt az úgynevezett hőkiegyenlítést akkor a habarásunk felúszik a lé tetejére csomókba.
Minél kevesebb lisztet rakunk annál folyósabb lesz az étel.Krémlevesek készítésénél 1 kanál liszttel szoktam habarni.
Tejfölös Habarás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése