2010. november 1., hétfő

Csirkehúsleves

E nélkül nem élet az élet...

Hozzávalók:
1 kis vöröshagyma
3 sárgarépa
1 petrezselyem gyökér
2 gerezd fokhagyma
csirkeaprólék(nálam most ezekből készült: 2 szárny,1 farhát,1 mellcsont,2 láb,1 kis comb)
1 szem krumpli
3 szórás őrölt bors(lehet egész is kb. 3-4 szem)
1 csokor petrezselyem zöld

delikát

Elkészítés:
A húsokat megtisztítom és 2 liter hideg vízzel,1 evőkanál delikáttal,sóval felrakom nagy lángon főni,közben a zöldségeket megtisztítom,a répát és a gyökeret kicsi karikákra szelem,a fokhagymákat ketté vágom.A krumpli és a hagyma maradhat egészben,a krumpli úgyis átfő,a hagyma meg legalább nem esik szét.Ha felforrt a lé 10 percig hab fog távozni a húsokból,ezt egy szűrőkanál segítségével eltávolítom ,hogy ne legyen zavaros a levesünk.Ha már nem habzik hozzá adom a többi zöldséget,a borsot és takarékra teszem úgy ,hogy éppen csak mozogjon a teteje.ilyen kis lángon 1,5 órán át főzöm,fél óra után megkóstolom és rakok hozzá még delikátot vagy sót ha szükséges,1 óra elteltével pedig a vizet is lehet pótolni forró vízzel.
Ha kész főzhetünk bele tésztát,galuskát,csipkedettet stb.
Azt mondják akkor az igazi a húsleves ha sok apró zsírgyöngyöcske van a tetején:)
Csirkehúsleves

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése