2010. november 23., kedd

Tejes zsemle

6db Zsemléhez

Hozzávalók:
150g finom liszt
150g rétes liszt
1-2 kiskanál sikér
1 evőkanál vaj
1 -2 kiskanál só
1 kiskanál cukor
10 gramm élesztő
1,5 dl tej
1 evőkanál tejföl

Elkészítés:
A cukrot és a tejet összemelegítem,majd felfuttatom benne az élesztőt.A száraz összetevőket összekeverem,ezt én általában a mérleg táljába szoktam,így nem kell több edényt összekoszolni és csak egymásra mérem őket.Az élesztős tejet a kenyérsütő edény aljára öntöm,a tetejére jönnek a szárazak majd a végén a tejföl és a vaj.A gépen beállítom a dagasztó programot,ami meg is keleszti nekem a tésztát,ez másfél órás nálam és a 8-as program.A kelesztés után kiveszem a tésztát, gyúrok rajta párat egy kevés lisztel, hogy ne ragadjon majd felosztom 6 egyenlő darabra és gombócokat formázok belőle.A sütőt beállítom 50 fokra(Ha ez a Te sütődön nem lehetséges elég ha a meleg radiátor mellé teszed letakarva egy tepsibe) és beteszem 1 órára a zsemléket, hogy a 3-szorosára nőjenek,majd feltekerem 200 fokra és 20-30 perc alatt légkeveréssel készre sütöm.
Tejes zsemle

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése