2013. január 23., szerda

Disznóölés menü

Falu helyen rendszerint télen a karácsony előtti, illetve a januári hideg napokban a parasztháztartások egyik legnépszerűbb tradíciója, a disznóvágás vagy disznóölés. Ha már egyszer falura költöztünk mi is tervezünk adni a tradíciónak a következő hétvégén.


Az állat lefoglalva, az eszközök előkészítve, a hozzávalók beszerzése még folyamatban.
A sertést pénteken fogja a gazdája érkeztetni, és egy éjszakát fog nálunk eltölteni még eleven állapotban ugyanis így sikerült megoldani a logisztikát. Reméljük utolsó estéjét élvezni fogja nálunk.

A résztvevők a szűk család és a közeli barátok. A menüt pedig az elkészítést követően fogom feltölteni részletezve, de addig is ízelítőnek:

Reggeli:

Pálinka (iszunk a disznó egészségére)
Sült fokhagymás sertésmáj, kenyérrel

Ebéd:

Savanyú tüdőleves (ezt csak négyen szeretjük, ezért kis adagban fog készülni)
Sült húsok petrezselymes burgonyával és savanyúsággal

Vacsora:

Orja leves
Sült kolbász
Sült hurka
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése