2016. március 10., csütörtök

Csirke vele sült körettel

A köret izlés szerint variálható idény zöldségekkel és gyümölcsökkel. Javasolnám még cukkínivel, padlizsánnal, szilvával, barackkal kipróbálni.


Csirke vele sült körettel


Hozzávalók:

1 egész csirke

4 szál sárgarépa
4 db alma
5 szem krumpli
5 gerezd fokhagyma
2 fej lila hagyma
ízlés szerint olíva bogyó


bors
olíva olaj

Elkészítése:

A répákat meghámozzuk és közepesen vastag karikákra szeljük, az almát és a krumplit alaposan megmossuk, nem szükséges megpucolni, cikkekre vágjuk. A lila hagymákat megpucoljuk és felszeleteljük. A fokhagymának eltávolítjuk a héját és egészben használjuk fel az olíva bogyót szintén. Az összes előkészített köretet egy nagy tepsibe halmozzuk, meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal, sózzuk és borsozzuk, majd kézzel jól átforgatjuk.
Az egész csirkét sózzuk, borsozzuk, alaposan bedörzsöljük olíva olajjal és ráhelyezzük a tepsiben előkészített zöldségekre. Az egészet betoljuk a sütőbe és 180°C-on 1-1,5 óra alatt készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése